Sağlık Bakanı Uyardı: Soğuk Hava İle Birlikte Solunum Yolu Enfeksiyonları Artıyor

Sağlık Bakanı Uyardı: Soğuk Hava İle Birlikte Solunum Yolu Enfeksiyonları Artıyor
 İnternet Editörü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk hava koşullarıyla birlikte artan solunum yolu enfeksiyonlarına dikkat çekerek, vatandaşları sağlıklı yaşam alışkanlıklarına uymaya çağırdı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, soğuk hava koşullarının etkisiyle acil servislerde yaşanan yoğunluğa dikkat çekti. Solunum yolu hastalıklarının sık görüldüğü bu dönemde, hastanelerin acil servislerinde artış yaşandığını belirten Bakan Koca, "En çok artışı, nezle olarak adlandırdığımız enfeksiyonlarda yaşıyoruz. Soğuk hava nedeniyle kapalı alanlarda geçirilen süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor." şeklinde konuştu.

COVID-19 Tedbirleri Hakkındaki Video Paylaşıldı

Sağlık Bakanı, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın hastalığın yayılmasını önlemek için alınması gereken tedbirleri anlattığı videoyu da paylaştı. Prof. Dr. Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları olmak üzere iki grupta incelendiğini ifade ederek, özellikle nezle gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış gözlendiğini belirtti.

thumbs-b-c-3eaa8b8ce17cce074bfd3410d6e93e0a.webp

Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarından korunmanın temel şartının sağlıklı yaşam alışkanlıklarına uymak olduğunu vurgulayarak, "Yeterli uyku, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz gibi temel sağlıklı yaşam alışkanlıklarına uyulmalıdır. Bu şekilde, bağışıklık sistemi daha güçlü hale gelir." dedi. Ayrıca, hapşuran ve öksüren kişilerle arasına en az bir metre mesafe koymak gibi tedbirlerin enfeksiyonlardan korunmada önemli olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.