Sağlıklı Beslenme İçin Bu Besinleri Birlikte Tüketmeyin!

Sağlıklı Beslenme İçin Bu Besinleri Birlikte Tüketmeyin!
Diyetisyen Betül Serttaş'tan önemli uyarı: Bazı besinlerin bir arada tüketilmesi sindirim sistemini zorlayabilir. İşte, dikkat etmeniz gereken besin kombinasyonları

Beslenme konusunda doğru seçimler yapmak, sağlıklı bir yaşam için önemlidir. Ancak bazı yiyeceklerin yan yana tüketilmesi sindirim sistemini olumsuz etkileyebilir. Diyetisyen Betül Serttaş, uygun olmayan besin kombinasyonları hakkında şu bilgileri verdi:

Yoğurtla birlikte ne tüketilmez?

Yoğurtla birlikte tüketilmemesi gereken besinler arasında balık, ayran, sirke, koruk, turp ve teren yer alıyor. Yoğurt, asidik içeriğe sahip diğer gıdalarla birlikte sindirim problemlerine yol açabilir.

Süt ile birlikte ne tüketilmez?

Süt, kendisi gibi protein içeren besinlerle birlikte tüketilmemelidir. Sütün yanında tavuk, balık, peynir, yumurta ve yoğurt gibi proteinli gıdaların alınması vücutta toksik etkilere neden olabilir.

Kırmızı et ile ne tüketilmez?

Et yemeklerinin yanında tuzlanmış etlerin sarımsak ve sirke ile birlikte tüketilmesi önerilmez. Ayrıca, et yemeklerinin ardından nar ve üzüm gibi meyveler tüketilmemelidir.

Soğan ile ne tüketilmez?

Doğal bir antibiyotik olduğu düşünülen soğan, neredeyse bütün yemeklerle tüketilir. Ancak sarımsak ve soğanın birlikte yenmesi uygun olmadığı için sarımsak içeren gıdaların yanında kesinlikle tüketilmemesi gerekiyor.

Pirinç ile ne tüketilmez?

Pirinç yemeklerinin yanında sirke ve sirke içeren yiyecekler tüketilmemelidir. Özellikle pirinç pilavı veya dolma gibi pirinç içeren yiyeceklerin yanında bu tür gıdaların alınması sindirim sorunlarına yol açabilir.

Meyve ile ne tüketilmez?

Meyveleri şekerli gıdalarla birlikte tüketmekten kaçınılmalıdır. Örneğin, karpuz ve kavun gibi meyveler bal, reçel veya şerbet gibi şekerli gıdalarla birlikte tüketilmemelidir. Ayrıca, balığın yanında incir, ayva ve kavun gibi meyveler tüketmek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Erik, şeftali, kayısı ve nar meyveleri de bir arada tüketilmemelidir.(İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.