Şeker hastaları dikkat! Bilim insanları sonunda çareyi buldu… Her km’de yüzde 9 azalıyor

Şeker hastaları dikkat! Bilim insanları sonunda çareyi buldu… Her km’de yüzde 9 azalıyor
Ülkemizde ve birçok dünya ülkesinde sıklık ile görülen hastalık grupları arasında yer alan şeker hastalığı, uzmanların yeni açıklamaları ile gündeme geldi. Uzmanlar, diyabet hastalarına önemli bir tavsiyede bulundu.

Genetiğe ve çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilen şeker hastalığı, tedavi edilmemesi, yanlış tedavinin uygulanması gibi durumlardan ciddi sorunlara yol açabilir. Beslenme düzenine ve alışkanlıklarına önem verilmemesi halinde kişinin yaşam kalitesini ciddi oranda etkileyen hatta ölüme dahi sebep olabilen şeker hastalığı, bu sebep ile sık sık uzmanların araştırmalarına konu olur.

Şeker hastalığının tedavisine yönelik pek çok yöntem geliştiren ancak hiçbir yöntem için ‘kesin’ ifadesini kullanmayan bilim insanları son olarak yeni bir araştırmaya daha imza attı. Bir dergide yayınlanan araştırmanın sonuçları, diyabet hastalarını ve risk grubunda yer alan diğer kişileri oldukça umutlandırdı.

YÜRÜYÜŞÜN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

yuksek-kan-sekerinden-mi-supheleniyorsunuz-iste-ilk-uyari-isaretleri-6777.webp

“Lancet Diyabet ve Endokrinoloji” isimli dergide, diyabet hastalarını yakından ilgilendiren bir çalışmanın sonuçları yayınlandı. Yürüyüşün hastalığa yakalanma ihtimali ile ilişkili olup olmadığını araştıran bilim insanları, dikkat çeken tespitlerde bulundu.

Saatte 3 km ve daha yüksek bir hızda yürüyüş yapan kişilerin gelecekte diyabet hastalığına yakalanma olasılıklarının diğerlerine göre düşük olduğu bildirildi. Uzmanlara göre saatte her 1 km’lik yürüme hızı artışı, diyabet hastalığına yakalanma olasılığını yüzde 9 oranında azaltıyor. Hızı 6 km olanlarda ise bu oran yüzde 39 olarak ölçülüyor.

UZMAN İSİMDEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ

Lancet Diyabet ve Endokrinoloji dergisinde yayınlanan incelemenin ardından çeşitli açıklamalarda bulunan İran Semnan Tıp Bilimleri Üniversitesi Yazar Dr. Ahmad Jayedi, yürüme süresinin uzunluğunun da hastalığa etki ettiğini belirtti.

Yüksek hızda ve uzun süreli yürüyüşlerin diyabet hastalığına yakalanma olasılığını düşürdüğünü ve mevcut hastalık durumunu da iyileştirici etkiye sahip olduğunu belirten Jayedi, şu ifadeleri kullandı: “Toplam yürüme süresini artırmaya yönelik mevcut stratejiler faydalı olsa da yürümenin sağlık açısından faydalarını artırmak için insanları daha yüksek hızlarda yürümeye teşvik etmek de makbuldür.”

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.