Sigara İçmek Göbek Yapıyor Mu? İşte Detaylar

Sigara İçmek Göbek Yapıyor Mu? İşte Detaylar
 İnternet Editörü
Yapılan yeni bir çalışma, sigaranın vücuttaki belirli bir tür yağ artışıyla ilişkilendirildiğini gösteriyor. Peki sigara göbek yapıyor mu?

Sigara içmenin vücuttaki etkileriyle ilgili yapılan yeni bir çalışma, dikkat çekici sonuçlar ortaya koyuyor. İsveç'teki Karolinska Enstitüsü'nde gerçekleştirilen araştırma, sigara içmenin belirli bir tür vücut yağında artışa yol açabileceğini ortaya koydu. Epidemiyolog ve yardımcı doçent olan araştırmanın baş yazarı Dr. German Carrasquilla, “Daha ileri analizlerde bu artışın iç organ yağında olduğu görüldü” vurguladı.

0x0-1561099930467.jpg

İç organ yağının, vücudun toplam yağının yüzde 10'unu oluşturması normal kabul edilirken, aşırı iç organ yağı iltihaplanmaya ve kronik hastalıklara katkıda bulunabilir.

676299sigara-bagimliligi-0xppppstsga8okifi8oq.webp

Bu Tür Yağların Neden Olduğu Hastalıklar;

Dr. Carrasquilla, ''Yağların konumu ve vücudumuzun işlevleriyle etkileşim şekli onu özellikle tehlikeli kılıyor. Bu tür yağlar kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve diğer metabolik durumlarla güçlü bir şekilde bağlantılıdır. Sonuçlar sigarayı önlemek ve azaltmak için geniş çaplı çabalara ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor. Nüfustaki büyük bir sağlık riskini azaltmak, dolaylı olarak başka bir büyük sağlık riskini de azaltacaktır.'' belirtti.

sigara-bagimliligi-ve-tedavisi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.