TBMM'den Sağlık Alanında Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifi'ne İlk Onay

TBMM'den Sağlık Alanında Düzenlemeleri İçeren Kanun Teklifi'ne İlk Onay
 İnternet Editörü
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin ilk 14 maddesini onayladı.

TBMM Genel Kurulu, Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeleri sürdürüyor. Yapılan görüşmelerde, teklifin ilk 14 maddesi milletvekillerinden gelen önergelerle birlikte kabul edildi.

Kabul edilen maddeler arasında önemli düzenlemeler bulunuyor. Diş tabipleri, mesleklerini serbest olarak icra ederken ağız ve diş sağlığı muayenehanelerinde diş tabibi istihdam edebilecek. Ayrıca ebeler, normal doğum eylemini gerçekleştirebilecek ve normal doğum sırasında gereken küçük tıbbi müdahaleleri yapabilecek yetkilere sahip olacaklar.

Acil tıp ana dal uzmanları yoğun bakım yan dal, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları da sosyal pediatri yan dal uzmanlığı yapabilecekler. Eczanelere yönelik teftişlere sağlık müfettişleri, sağlık müdürleri veya Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak resmi tabipler veya eczacılar katılabilecek.

Teklifin kabul edilen ilk 14 maddesi sonrasında TBMM Genel Kurulu bir sonraki birleşim için 20 Şubat Salı günü saat 15.00'te toplanmak üzere kapatıldı. Teklifin geriye kalan maddeleri üzerindeki görüşmeler ise devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.