Türkiye'de Yoğun Bakım Doluluğu Normale Döndü

Türkiye'de Yoğun Bakım Doluluğu Normale Döndü
 İnternet Editörü
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yoğun bakım doluluk oranlarının normale döndüğünü açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından gazetecilere Türkiye genelindeki yoğun bakım doluluk oranlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, yoğun bakım kapasitesini zorlayan yoğunluğun geride kaldığını belirterek özellikle İstanbul'da yaşanan yoğun bakım doluluk oranının yüzde 83'ten yüzde 72'ye düştüğünü ifade etti.

O İlde Yüze 83' Yükseldi

Bakan Koca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Özellikle yoğun bakım kapasitelerimizi zorlayan yoğunluk geride kaldı." diyen Bakan Koca "Üç dört hafta önce Türkiye genelinde yoğun bakım doluluk oranı yüzde 72 iken bu durum İstanbul özelinde yüzde 83'e çıkmıştı. Bugün itibarıyla Türkiye geneli yoğun bakım doluluk oranı yüzde 71." ifadelerini kullandı.

haddi-asan-sorumsuzlara-cevap-9c2ba1ef-1.jpg

Sağlık çalışanlarının fedakarlıklarına vurgu yapan Bakan Koca, "İstanbul için de yoğun bakım yatak doluluk oranı yüzde 71. Normale döndüğümüzü söyleyebilirim." diyen Bakan Koca "Servis yatakları açısından zaten bir sorunumuz yoktu. Şu an için servis yataklarının doluluk oranı ise Türkiye genelinde yüzde 63, İstanbul özelinde ise yüzde 65. Bu konuda en büyük gayreti sağlık çalışanlarımız gösterdi. Fedakarlıkları için, gayretleri için kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.