Bilim insanları sonunda bombayı patlattı: Bu yiyecekleri tüketenler, 100 yaşını görmeyi garantiliyor

Bilim insanları sonunda bombayı patlattı: Bu yiyecekleri tüketenler, 100 yaşını görmeyi garantiliyor
Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek isteyenlerin sağlıklı beslenmesi gerekir. Özellikle bazı besinler, mutlaka düzenli olarak tüketilmelidir. Böylece 100 yaşını bile görmek mümkün olabilir. İşte detaylar…

Uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek isteyenlerin ilk dikkat etmesi gereken konu beslenmedir. Yapılan araştırmalar, 100 yaşını geçen kişilerin sağlıklı bir şekilde beslendiklerine işaret ediyor. Dan Buettner ve ekibi tarafından yapılan araştırma neticesinde uzun yaşama dair ipuçları daha fazla netleşti.

Araştırma sırasında 100 yaşın üzerindeki kişilerin bulunduğu topluluklar incelenerek buna dair bir rapor hazırlandı. 100 yaş üzerinde olan kişilerin beslenme alışkanlıkları irdelendi. Bu sayede uzun ve sağlıklı bir ömür sürmek için ne yapılması gerektiği belirlendi.

BİTKİSEL BESLENENLERİN, ÖMRÜ UZUN OLUYOR

cover-gorseli-vejeteryan-beslenme.jpg

Yapılan araştırma neticesinde uzun bir ömür için beslenme düzeninde bitkilere yer verilmesi gerektiği belirtildi. Buna göre yediklerinizin %90’u bitkisel gıdalar olmalı. 100 yaşından sonrada yaşamaya devam edenler, sebzeleri mevsiminde tüketiyor. Aynı zamanda tahıllı gıdalar, meyveler ve çerezler de uzun yaşayanların sofrasında yer alıyor.

Uzun yaşayanların ortak sırlarından biri de zeytinyağı. Zeytinyağı tüketimi ile iyi kolesterol seviyesi artıyor. Kötü kolesterol ise düşüyor. Bu sayede sağlıklı bir ömür sürmek mümkün oluyor.

ET TÜKETİMİ AZALTILMALI

Uzun yaşayan kişiler, yemeklere sadece tat katmak için et ekliyor. Yapılan araştırmaya katılan kişilerin tükettikleri et miktarı 56 gram olarak açıklandı. Hiç et yemeyenlerin en uzun yaşam süresine sahip olduğu belirtildi. Vejetaryenler ise et yiyenlere kıyasla 8 yıl uzun bir ömre sahip.

Uzun yaşayan kişiler, balık tüketiyor. Ancak tükettikleri balıklar, kimyasallara maruziyeti düşük türler arasında yer alıyor. Baklagillerin tüketimi de uzun yaşam sürecinde önemlidir. Mercimek, kuru fasulye, siyah fasulye; sık sık tüketilmesi gerekenler arasındadır. Bir günde en az yarım bardak baklagiller tüketilmesi öneriliyor.

Uzun süre yaşamak isteyenler, şekeri azaltmalıdır. Kahveye ve çaya eklenen şekerin en fazla dört çay kaşığı olması gerekir. Ayrıca şeker içeren ürünler tüketilmemelidir. Ekmek seçimi, tam buğdaylı ya da ekşi mayalı ekmekten yana olmalıdır.

Kaynak Haber Merkezi

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.