Ahlat'ta 100. Yıl Coşkusu: Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Ahlat'ta 100. Yıl Coşkusu: Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
Bitlis'in Ahlat ilçesinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılı coşkuyla kutlandı. Kaymakam, Belediye Başkanı ve öğrencilerin katıldığı etkinlikler, coşku dolu bir günün parçasıydı.

Ahlat ilçesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yılını büyük bir coşku ve gurur içinde kutladı. Sabah saatlerinde Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl'ün tebrikleri kabul etmesiyle başlayan program, Ahlat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen bir etkinlikle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın coşkulu bir şekilde okunmasıyla başladı. Daha sonra Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okuyan Kaymakam Bingöl, tüm vatandaşların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

aw064300-11.jpg
Ahlat'ta 100. Yıl Coşkusu: Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Ardından sahne alan Ergezen Ortaokulu Mehteran Takımı, etkinliğe gelenlere tarih kokan melodiler sunarak coşkuyu artırdı. Sadullah Gencer Anadolu Lisesi, Selçuklu Anadolu Lisesi ve Ali Ayber Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programda sinevizyon gösterileri, şiirlerin okunması, okul korosu şarkıları, oratoryo, zeybek, tiyatro ve halk oyunları gösterileriyle renklendi.

Çeşitli Yarışmalarda Dereceye Giren Öğrencilere Ödüller Verildi

Kutlama programı, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Programa Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Can Fidan, Kanık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Caner Güçlü, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar da coşkulu bir şekilde katıldılar. Ahlat, Cumhuriyet'in 100. yılını büyük bir gurur ve coşkuyla kutlayarak tarihe unutulmaz bir gün olarak geçirdi.

aw064300-09.jpg

aw064300-08.jpg

aw064300-07.jpg

aw064300-06.jpg

aw064300-05.jpg

aw064300-03.jpg

aw064300-01.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.