BM UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'deki çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar

BM UNRWA Genel Komiseri Lazzarini: Gazze'deki çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar
Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar." dedi.

UNRWA Genel Komiseri Lazzarini, siyonist işgal rejiminin abluka ve yoğun saldırılarına maruz kalan Gazze'yi ziyaret etti.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'yi ziyaret ederek şu açıklamalarda bulundu:

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze'yi ziyaret ederek "Gazze'deki insanları ve özellikle de çocukları görünce şoke oldum, yiyecek ve su istiyorlar. Gerilimin tırmanmasının ardından ziyaret ettiğim yerlerde Gazze'dekine benzer bir durumla hiç karşılaşmadım." dedi.

Lazzarini, Gazze'deki kritik yakıt sıkıntısına da dikkat çekti: "Gazze'de yakıtın her şey olduğunu biliyoruz. Çünkü yakıt olmadan jeneratörleri, fırınları, hastaneleri çalıştıramayız ve su pompalayamayız."

Aynı zamanda Lazzarini, ziyaretinin amacının UNRWA çalışanlarına olan saygısını ifade etmek ve çalışma ekipleriyle tanışmak olduğunu belirtti, ayrıca "UNRWA personeli, özellikle 70 çalışanımızın ölümünün ardından Gazze'de ağır bir bedel ödüyor" dedi.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.