Gazze'de Şehit Sayısı 900'e Yükseldi! 'Güvenli Koridor' Çağrısı

Gazze'de Şehit Sayısı 900'e Yükseldi! 'Güvenli Koridor' Çağrısı
Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin 4 gündür süren saldırılarında 900'den fazla şehit verildiğini belirterek, tıbbi müdahaleler için 'güvenli koridor açılması' çağrısında bulundu.

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci siyonist rejimin 4 gündür devam eden vahşi saldırıları sonucu şehit olanların sayısının 900'e yükseldiğini açıkladı. Bakanlık, ayrıca 4 bin 500 vatandaşın yaralandığını belirtti.

Bu acı verici kayıpların içinde 260 çocuk ve 230 kadın bulunurken, aynı zamanda 6 sağlık personeli ve 15 yaralı sağlık personelinin de aralarında olduğu 8 gazetecinin şehit olduğu, 20 gazetecinin yaralandığı bildirildi.

Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci rejimin masum çocukları, kadınları ve sivil vatandaşları öldürmek için kasıtlı olarak aşırı güç kullanmasını ve işlediği suçların uluslararası hesap vermesini gerektirdiğini belirtti.

İşgalci rejimin yerleşim yerlerini hedef alması sonucu 140 binden fazla vatandaşın yerlerinden edildiği ve devam eden işgal saldırılarının elektrik ve su hatlarının kesilmesine yol açtığına dikkat çekildi. Bu durumun yaralılar, hastalar, halk sağlığı ve çevre üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceği uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, ambulanslar ve sağlık kurumlarının hedef alınmasının da kınandığı açıklamada, Gazze Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde tedaviye erişimi olmayan yaralılar ve hastaların hareketlerinin kolaylaştırılması ve sağlık yardımlarının ve tıbbi heyetlerin girişi için güvenli bir koridor açılması için ilgili yetkililere acilen çalışma çağrısında bulundu.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.