İsrail'in Gazze Saldırılarında Yasaklı Fosfor Bombası Kullandığı Göründü

İsrail'in Gazze Saldırılarında Yasaklı Fosfor Bombası Kullandığı Göründü
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında yasaklı fosfor bombası kullanması, soykırım suçu iddialarını beraberinde getiriyor.

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail'in saldırılarında yasaklı fosfor bombası kullanması, uluslararası arenada büyük bir tartışma ve endişe kaynağı oluşturuyor. Gazze'den yayın yapan Aksa televizyonu, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin kuzey bölgeleri üzerinde beyaz fosfor bombalarıyla yoğun bombardıman gerçekleştirdiğini bildirdi.

İsrail'in Gazze Saldırılarında Fosfor Silahı Kullanımı İddiaları

Cenevre merkezli Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Örgütü (Euro-Med) Başkanı Rami Abdu, İsrail'in Gazze kentinin kuzeybatısında nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde fosfor silahlarını kullandığını açıkladı. Bu tür silahların kullanımı, sivil halkın zarar görmesine ve uluslararası hukuk ihlali olarak kabul ediliyor.

siyonist-rejim-gazzede-yasakli-fosfor-bombasi-kullaniyor-f0b5c2a1.jpg

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) da daha önceki raporlarında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında fosfor kullanımını tespit etmişti. Bu tür iddialar, uluslararası toplumun İsrail'in Gazze'ye yönelik askeri operasyonlarını daha yakından incelemesini ve gerekli önlemleri almasını gerektiren ciddi bir insan hakları meselesi olarak ön plana çıkıyor. Soykırım suçu iddiaları, uluslararası hukuka aykırı davranışları soruşturmak için çağrıları beraberinde getiriyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.