Kuzey Kore Lideri Gözyaşları İçinde Çağrı Yaptı: 'Çocuk Yapın!'

Kuzey Kore Lideri Gözyaşları İçinde Çağrı Yaptı: 'Çocuk Yapın!'
Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, duygusal anlar yaşayarak Ulusal Anneler Toplantısı'nda çocuk yapma çağrısında bulundu. Ülkedeki düşük doğum oranını vurgulayan Kim, annelerden daha fazla çocuk sahibi olmalarını istedi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen Ulusal Anneler Toplantısı'nda binlerce Kuzey Koreli anneye hitaben duygusal bir konuşma yaptı. Ülkedeki düşük doğum oranına dikkat çeken Kim, gözyaşları içinde annelere "Çocuk yapın!" çağrısında bulundu.

Kim, konuşmasında doğum oranlarındaki düşüşü durdurmanın ve çocuklara iyi bir bakım ve eğitim sağlamanın önemine vurgu yaparak, "Doğum oranlarındaki düşüşü durdurmak ve çocuklarımıza iyi bir bakım ve eğitim sağlamak, annelerimizle birlikte çözmemiz gereken ailevi meselemizdir" dedi.

Kuzey Kore lideri, kadınlara ülkenin gücünü artırmak için daha fazla çocuk sahibi olmaları çağrısında bulunurken, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Kim, annelere yönelik sosyal görevler olduğunu belirterek, "Bu görevler arasında çocukları devrimi ileri taşıyacak şekilde yetiştirmek, aile uyumunu teşvik etmek, kültürel ve ahlaki bir yaşam biçimi oluşturmak, komünist erdemleri ve yardımlaşma kültürünü yaymak, doğum oranındaki azalmayı durdurmak, çocuklara iyi bakmak ve etkili bir şekilde eğitmek yer alıyor" dedi. Kim, bu sorunların çözümü için annelerin desteğinin önemli olduğunu vurguladı.

Kuzey Kore'de yaşanan uluslararası yaptırımlar ve ekonomik zorluklar nedeniyle gıda ve ilaç tedarikinde sıkıntılar yaşanırken, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) verilerine göre, ülkedeki kadınların yaşam boyunca sahip olması beklenen çocuk sayısını ifade eden doğum oranının 2023 yılında 1.8 olduğu tahmin ediliyor. Kuzey Kore'nin kapalı yapısı nedeniyle demografik bilgilerde kesin verilere ulaşılamıyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.