Ekransız ve giyilebilir akıllı telefon! Geleceğin teknolojisi gün yüzüne çıkıyor! Özellikleriyle şaşırtacak

Ekransız ve giyilebilir akıllı telefon! Geleceğin teknolojisi gün yüzüne çıkıyor! Özellikleriyle şaşırtacak
 Muhabir
Giyilebilir teknoloji üreten Humane, ekranı olmayan bir akıllı telefon olan AI Pin’i duyurmaya hazırlanıyor. Cihaz pek çok özelliği ile devrim yaratacak. İşte detaylar.

AI Pin, ekranı olmayan bir akıllı telefon olarak dikkat çekiyor. Cihaz, giyilebilir teknoloji alanında yeni bir trend yaratabilir. Yeni teknoloji için heyecan dorukta. Cihazın resmi lansmanının 16 Kasım 2023 Perşembe günü yapılacağı ifade edildi.

Cihaz, sesli komutlar, lazer projektör ve yapay zeka ile kullanıcılarına yeni bir deneyim sunuyor. Cihazın fiyatı ve özellikleri de gün yüzüne çıktı. Şimdi AI Pin’in özellikleri ve fiyatı ile alakalı detaylara göz atalım.

AI PİN, GİYSİLERE TAKILABİLİYOR

traveller1.webp

AI Pin, kare şeklinde bir cihaz olup, giysilere veya diğer yüzeylere manyetik olarak takılabiliyor. Cihazın bataryası da bu klips içinde yer alıyor. Böylece kullanıcılar, cihazın pilini gün boyunca değiştirerek şarj edebiliyorlar. Cihaz, Qualcomm Snapdragon işlemcisinden güç alıyor. Bunun yanında bir kamera, derinlik ve hareket sensörleri ile çevreyi algılayabiliyor. AI Pin, Bluetooth kulaklık bağlayabilen bir hoparlör ve dokunmatik yüzeye de sahip.

AI Pin, ekranı olmayan bir cihaz olmasına rağmen, yeşil lazer projektörü ile bilgiyi yansıtabiliyor. Kullanıcılar, cihazı istedikleri yere tutarak ekran oluşturabiliyor. Cihaz, Cosmos adlı özel bir işletim sistemi ile çalışıyor. Bu işletim sistemi, Microsoft ve OpenAI’nin yapay zeka modellerine erişim sağlıyor. Böylece kullanıcılar, sesli komutlar ile cihazı kontrol edebiliyor, arama yapabiliyor, mesaj gönderebiliyor, fotoğraf çekebiliyor ve daha pek çok işlemi anında ve hızlı bir şekilde yapabiliyor.

AI PİN, 699 DOLARA SATILACAK

Humane, AI Pin’in bu yıl içinde satışa çıkacağını ve ayda 24 dolar abonelik ücreti karşılığında T-Mobile’ın ağı üzerinde çalışacağını ifade etti. Cihazın fiyatı ise 699 dolar (yaklaşık 20 bin TL) olarak belirlendi. Cihazın 13 MP’lik bir kameraya sahip olduğu ve yakında video desteğinin de ekleneceği de açıklamalarda yer aldı. Merak edenler için söyleyelim cihazın pil ömrü ise batarya güçlendirici ile birlikte bir güne kadar çıkabiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.