Çöl Tozu Yaklaşıyor! Meteorolojiden 44 İl İçin Uyarı Geldi

Çöl Tozu Yaklaşıyor! Meteorolojiden 44 İl İçin Uyarı Geldi
 İnternet Editörü
Sahra Çölü'nden gelen toz bulutları Türkiye'yi etkisi altına alıyor. Hava kalitesi düşerken maske takılması önemli!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kuzey Afrika'dan gelen toz bulutları nedeniyle 44 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Sahra Çölü'nden taşınan toz bulutlarının Türkiye'yi 3 gün boyunca etkilemesi bekleniyor. Hava kalitesindeki düşüş ve sağlık açısından zararlı olan tozlar nedeniyle maske takılması öneriliyor.

fotoram-9vud.webp

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün sarı kod ile uyardığı iller; Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce yer alıyor. Toz bulutlarının hava kalitesini düşürmesi ve görüş mesafesini azaltmasıyla birlikte, vatandaşlardan dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları isteniyor.

meteorolojiden-toz-tasinimi-uyarisi-hkoe.webp

Sahra Çölü'nden gelen toz bulutlarının etkisinin Türkiye'nin batı kesiminde 3 gün boyunca süreceği tahmin ediliyor. Bu süre içinde çöl tozu nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.