Kabe İmamı, Cuma Hutbesinde Filistinlilere Dua Etti

Kabe İmamı, Cuma Hutbesinde Filistinlilere Dua Etti
Mekke'deki Harem-i Şerif İmamı Şeyh Usame Hayyat, cuma hutbesinde Filistinlilere ve Mescid-i Aksa'ya dua ederek duygusal anlar yaşattı.

Mekke'deki Harem-i Şerif İmamı Şeyh Usame Hayyat, cuma hutbesinde Filistinliler ve Mescid-i Aksa için dualar etti. Suudi Arabistan resmi televizyonunda yayınlanan görüntülerde, Kabe İmamı Şeyh Usame Hayyat'ın, "Allahım Filistin'deki kardeşlerimize zafer ver, Mescid-i Aksa'yı kurtar" şeklindeki duada bulunduğu görüldü.

Filistin ve Mescid-i Aksa'ya Duyulan Derin Bağlılığı Yansıttı

Hutbenin ilerleyen bölümlerinde, duygusal anlar yaşayan İmam Hayyat'ın, Filistinlilere yönelik dua sırasında sesinin zaman zaman kesildiği görüldü. İmam Hayyat'ın duygu dolu duaları, Filistin ve Mescid-i Aksa'ya duyulan derin duyguların bir ifadesi olarak yorumlandı.

Bu dua, Filistin'deki olaylar ve Mescid-i Aksa'ya yönelik son gelişmelerle ilgili uluslararası camianın dikkatini çeken önemli bir ifade olarak kabul edildi. İslam dünyasının ve dünya genelindeki Filistin dostlarının bu zorlu süreçte Filistin halkına desteklerini ifade etmeye devam ettikleri bir dönemde gerçekleşen bir an oldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı (AA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.